Ons community-aanbod


Onze coöperatieve organisatie is zelfvoorzienend.  Daarmee bedoelen wij dat wij zelf de school bekostigen en dat we als community een diversiteit aan diensten  en mogelijkheden bouwen die dit ondersteunt.    Op basis van deze  activiteiten hebben wij een berekening kunnen maken die er voor zorgt dat wij de ouderbijdrage van de school laag kunnen houden.  Sommige activiteiten zijn direct realiseerbaar en andere horen wat meer bij de lange termijn visie en zijn afhankelijk van het  samen doen.   Zo bouwen we  samen aan    een mooie community waarin ieders talent en passie belangrijk is.  Hieronder geven wij wat diverse activiteiten aan die samen zorgen voor die mooie verbinding met elkaar, met de ondernemers en de eiland bewoners van ons mooie Goeree-Overflakkee.

En voelen we ons uiteindelijk Saemen Thuus. 


foto ter indicatie
foto ter indicatie

Amfitheater

Boven aan ons lijstje staat het bouwen van een Amfitheater. Deze gebruiken we overdag als buitenlokaal voor de kinderen of als lunchruimte.  Op een doordeweekse avond of op een zondagmiddag kan het natuurlijk prima voor andere gelegenheden gebruikt worden.   Het amfitheater  kan dan worden verhuurd  én ook geven we er onze lezingen. Met koud weer met een heerlijke warme deken erbij en een glas hete thee.

 

Lezingen

Het liefst verzorgen wij vanuit ons    amfitheater   diverse lezingen, maar we gaan dat ook online aanbieden.  Over   holistisch leven, het aanleggen van een eigen moestuin en  vele andere interessante onderwerpen. We nodigen mindset inspirators uit   en  verzorgen informatie avonden over onze  onderwijs-visie. 

 

De  online  meetings  staan al in onze agenda. 

Na school

Na school verzorgen wij opvang voor kinderen. Ook als jouw kind niet bij ons naar school gaat. Wij doen  dat door de kinderen met diverse club-groepjes tot rust te laten komen of hen juist de mogelijkheid te bieden zich te ontladen en energie kwijt te kunnen.

  Denk aan voetballen, knutselen, lezen, dansen en tuinieren.

 

Kosten: 5,- euro per uur per kind. In het tijdvak van 15:00 tot 17:30 


Inspiratielessen

Volg straks een heerlijke inspiratie les bij ons. In de planning staan alvast Mindful lessen en meditatie lessen.

 

Een les van een uur in onze binnenruimte, maar met een beetje mooi weer wijken we  uit naar buiten. Met een lekkere kop thee erbij, een heerlijk moment voor jezelf.

 

Kosten:

Denk aan 10,- per les

 

 

 

Lunchloket

Met straks een eigen moestuin en contact met onze boeren realiseren wij een lunchloket. Bestel bij ons dan een heerlijk picknickpakket. Je  krijgt een kopje koffie of thee terplekke terwijl je wacht op de verse bereiding van jouw pakket. Het pakket bevat bijvoorbeeld 2 broodjes met beleg naar keuze, een stuk vers fruit en een kleine plaatselijke lekkernij. Alles afhankelijk van het seizoen. Je zelf mee genomen dopper wordt dan met heerlijk verse sap  gevuld. 

 

Webwinkel

In onze webwinkel vind je  straks de verse producten uit de moestuin, taarten en cakes gebakken door de kinderen tijdens de lessen.   Bovendien maken de kinderen voorwerpen tijdens de lessen over ondernemerschap die zij zelf op de website kunnen verkopen.  De website fungeert dan als leertraject voor de kinderen. In de ochtend bestelde producten kunnen in de middag bij ons worden afgehaald of door een dichtbij wonende  ouder worden afgegeven. Peuteropvang

Peuteropvang  binnen onze community, als een mogelijkheid om jouw kind al jong de liefde voor de natuur bij te brengen. En als mooie opstart naar de doorgroei in onze natuurlijk vrije school.

Dit onderdeel heeft een eigen pagina gekregen op deze site.