Onze coöperatieve -visie


Met deze    afbeelding maken wij onze coöperatie structuur inzichtelijk. De basisschool is de kern en  alle    coöperatieve activiteiten zijn er ten dienste van de school.  Door  zo financieel sterk te staan kunnen we de school ondersteunen en een lage ouderbijdrage blijven vragen. Daarbij zorgt deze structuur ook voor een sterke verbinding met de ouders en met het eiland en zijn bewoners. We bouwen aan een  verbinding voor en door bewuste mensen die  een nieuwe wereld willen vormgeven waarin wij  er weer voor elkaar en voor de wereld willen zijn. Want dat is wat we onze kinderen willen meegeven.

 

Saemen Thuus    staat voor verbinding op ons mooie eiland Goeree-Overflakkee en dat doen we met diverse activiteiten.  We gaan uit van een startsituatie en een toekomstvisie. Hiermee zorgen wij voor  die zelfvoorzienende structuur. 

 

Onze wens en visie  omhelst een amfitheater en diverse opvang mogelijkheden.  Daarmee ontstaat nog meer verbinding met niet alleen de kinderen en de ouders, maar ook met de bewoners van Goeree-Overflakkee en met de toeristen die ons eiland bezoeken. En laten we de ondernemers niet vergeten die volop aanwezig zijn op ons mooie eiland met een speciale rol weggelegd voor onze boeren. 

Vanuit onze holistische denkwijze vinden we het belangrijk om in de natuur bezig te zijn, gezond te leven én te eten en dus gebruik te maken van al dat heerlijke eten van ons eigen eiland.  Het zelfvoorzienend zijn van  deze coöperatie structuur komt voort uit een sterke ondernemersgeest. Iets wat past bij ons, bij het eiland met zijn vele ondernemers en bij het type onderwijs wat wij verzorgen. Ondernemerschap is wat wij onze kinderen graag meegeven.  

 

In ons coöperatie-overzicht zie je welke diensten en activiteiten wij meteen al kunnen verzorgen en welke tot onze toekomstvisie behoren. Onze wens en visie om het toerisme erbij te gaan    betrekken  zorgt voor extra inkomsten, maar laat ook Goeree-Overflakkee floreren. Fietsers kunnen bij ons lunchloket een picknick pakket ophalen, maar ook kunnen we ze geweldige tips en routes meegeven voor die dag. Onze boeren en ondernemers betrekken bij die route. 

 

Wij zijn een organisatie in opbouw dus stap voor stap zullen deze wensen en inzichten duidelijk gaan worden