Ons community-aanbod


Onze coöperatie is zelfvoorzienend.  Daarmee bedoelen wij dat wij zelf de school bekostigen en dat we als community een diversiteit aan diensten  en mogelijkheden bouwen die dit ondersteunt.    Op basis van deze  activiteiten hebben wij een berekening kunnen maken die er voor zorgt dat wij de ouderbijdrage van de school laag kunnen houden.  Sommige activiteiten zijn direct realiseerbaar en andere horen wat meer bij de lange termijn visie en zijn afhankelijk van het  samen doen.   Zo bouwen we  samen aan    een mooie community waarin ieders talent en passie belangrijk is.  Hieronder geven wij wat diverse activiteiten aan die samen zorgen voor die mooie verbinding met elkaar, met de ondernemers en de eiland bewoners van ons mooie Goeree-Overflakkee.

En voelen we ons uiteindelijk Saemen Thuus. 


Mini-Camping

Graag groeien wij toe naar een mooie mini-camping met  vrije plaatsen en  houten cabins.  Met heerlijke buitendouches , kookplaatsen met houtblokken en  picknicktafels.  We willen hout gestookte hottubs realiseren  en losse toilethuisjes.  Het heerlijke buitenleven staat helemaal centraal, met een  vleugje 'glamping' . Bovenstaande foto's zijn ter indicatie.  

  Je kunt je verblijf aangenamer maken met maaltijdpakketten   vers uit onze moestuin of bij onze boeren op het eiland vandaan.  Ook een ontbijtje vanuit ons 'lunchloket' is straks mogelijk. 

 

Een mini-camping mag open van 31mrt tot 31okt en voor de camping  maken we straks een  speciale pagina op deze website.   

1dag-Retraites

Maak kennis met ons eiland

Als je geïnteresseerd bent  in onze school & coöperatie, maar nog  niet (zo) bekend bent met ons  mooie eiland of de holistische gedachte is het misschien een goed idee om een 1dag-Retraite te boeken en te komen 'voelen'  welke ontwikkelingen wij de kinderen willen  meegeven. 

De tulpenvelden staan helaas niet meer in bloei, maar er gebeurd van alles op de landerijen en dat is altijd een mooie  reden om deze kant op te komen en van die ene dag voor jouzelf te gaan genieten. 

 

Wij  verzorgen dit in samenwerking met Spiegelpraktijken, een holistische praktijk voor Body Mind & Soul, retraites en trainingen.  Meer info  & data bij  Agenda. 


foto ter indicatie
foto ter indicatie

Amfitheater

Boven aan ons lijstje staat het bouwen van een Amfitheater. Deze gebruiken we overdag als buitenlokaal voor de kinderen of als lunchruimte.  Op een doordeweekse avond of op een zondagmiddag kan het natuurlijk prima voor andere gelegenheden gebruikt worden.   Het amfitheater kan dan worden verhuurd  én ook geven we er onze lezingen. Met koud weer met een heerlijke warme deken erbij en een glas hete thee.

 

Kosten:

voor huur van het theater denk aan 100,- euro per avond/middag van max 3 uur. 

 

 

Lezingen

Het liefst verzorgen wij vanuit ons    amfitheater   diverse lezingen, maar we gaan dat ook online aanbieden.  Over   holistisch leven, het aanleggen van een eigen moestuin en  vele andere interessante onderwerpen. We nodigen mindset inspirators uit   en  verzorgen informatie avonden over onze  onderwijs-visie. 

 

Lezingen online  zullen bij start schooljaar al direct verzorgd gaan worden.

 

Kosten:

Denk aan 39,- euro  p.p. bij een live event &   30,- euro online

 

 

Na school

Na school verzorgen wij opvang voor kinderen. Ook als jouw kind niet bij ons naar school gaat. Wij doen  dat door de kinderen met diverse club-groepjes tot rust te laten komen of hen juist de mogelijkheid te bieden zich te ontladen en energie kwijt te kunnen. Er zullen  verschillende mogelijkheden ontstaan vanaf het moment dat wij als school in bedrijf zijn. Denk aan voetballen, knutselen, lezen, dansen en tuinieren.

 

Kosten: 5,- euro per uur per kind. In het tijdvak van 15:00 tot 17:30

 

Mogelijk ná de zomervakantie 


Inspiratielessen

Volg straks een heerlijke inspiratie les bij ons. In de planning staan alvast Mindful lessen en meditatie lessen.

 

Een les van een uur in onze binnenruimte, maar met een beetje mooi weer wijken we  uit naar buiten. Met een lekkere kop thee erbij, een heerlijk moment voor jezelf.

 

Kosten:

Denk aan 10,- per les

 

 

 

Lunchloket

Met straks een eigen moestuin en contact met onze boeren realiseren wij een lunchloket. Bestel bij ons dan een heerlijk picknickpakket. Je  krijgt een kopje koffie of thee terplekke terwijl je wacht op de verse bereiding van jouw pakket. Het pakket bevat bijvoorbeeld 2 broodjes met beleg naar keuze, een stuk vers fruit en een kleine plaatselijke lekkernij. Alles afhankelijk van het seizoen. Je zelf mee genomen dopper wordt dan met heerlijk verse sap  gevuld. 

 

Webwinkel

In onze webwinkel vind je bijvoorbeeld de verse producten uit de moestuin, taarten en cakes gebakken door de kinderen tijdens de lessen.   Bovendien maken de kinderen voorwerpen tijdens de lessen over ondernemerschap die zij zelf op de website kunnen verkopen.  De website fungeert dan als leertraject voor de kinderen. In de ochtend bestelde producten kunnen in de middag bij ons worden afgehaald of door een dichtbij wonende  ouder worden afgegeven. 

 

Mogelijk ná de zomervakantieBruiloft vieren

Wat we straks ook heel graag  willen realiseren is een prachtige omgeving neerzetten waar je je bruiloft kunt vieren buiten in het groen.   Say I DO in ons prachtige amfitheater en nuttig een heerlijke buiten picknick met jullie gasten. En één van onze houten cabins kunnen we omtoveren tot jullie liefdesnestje met prive hottub. Wij zien het alvast helemaal zitten!