Vrij particulier onderwijs


Wij bieden particulier onderwijs aan zónder staatssteun. Daardoor zijn wij vrijer en in staat onze eigen route te kiezen. Een route  in samenspraak  en vanuit een coöperatie mentaliteit.

 

Wij vragen een ouderbijdrage, maar geven daar op onze eigen wijze invulling aan. Het is niet alleen een som geld om je kind naar school te kunnen brengen, maar een bijdrage aan de community. Een stukje omdenken dus.

 

Om de ouderbijdrage behapbaar te houden, en geheel in lijn met het community denken van onze coöperatie , draag je bij ons een gedeelte van de ouderbijdrage  bij in arbeid/diensten. Binnen onze coöperatie zijn er diverse werkzaamheden waar wij betaalde arbeid voor in moeten huren. Als deze arbeidsuren kunnen worden ingezet door ouders ter inwisseling van de ouderbijdrage kunnen wij op die wijze de kosten verrekenen. 

 

Dit zorgt dus niet alleen voor die betaalbaardere lagere ouderbijdrage, maar ook wordt het community gevoel hierdoor versterkt.  We maken zo gebruik van elkaars talenten en inzet. Precies zoals wij dat ook de kinderen willen meegeven. Ieder heeft een talent en ieder talent is waardevol. 

  

Wij stellen ons voor dat er klusteams ontstaan, schoonmaakteams en tuinier groepen. Maar ook hopen wij blij verrast te worden door ouders met een bijzonder talent waar wij niet eerder aan gedacht hebben, maar welke ons wel steunt en verder helpt binnen de coöperatie. Bijvoorbeeld kennis over muziek, techniek of sport. Wij bespreken dit samen in zorgvuldig overleg zodat ieder daarin naar tevredenheid kan bijdragen.

 

We doen het voor elkaar en met elkaar.

 

Lees meer over deze mooie verbindende manier van denken bij coöperatie-visieVolop buiten leven en leren. Volop genieten van de prachtige natuur


bijdrage

De waarde van onze ouderbijdrage op onze school  is 260,- euro per kind per maand. 200,- euro daarvan kan in geld aan ons worden betaald. Ter waarde van 60,- euro per maand verwachten wij van de ouders een inzet voor de  coöperatie met arbeid/diensten. Dit zorgt voor een jaarbedrag van 2400,- euro en een halve dag per maand verplichte inzet.  

 

Het bedrag kan verder worden verlaagd door meer arbeid/diensten  in te zetten. We bieden daarvoor 2 mogelijkheden.

 

Het minimale letterlijk te betalen bedrag is 75,- euro per kind per maand. Dit zorgt voor een jaarbedrag van 900,- euro per jaar. 

 

Een tussenvorm is een te betalen bedrag van 140,- euro per kind per maand. Dit zorgt voor een jaarbedrag van 1680,- euro

 

Heeft u meerdere kinderen op school dan gaan wij met nog meer zorgvuldigheid samen opzoek naar een passende mogelijkheid in verdeling van geldelijke bijdrage en arbeid/dienst bijdrage die voor uw gezin haalbaar is.

arbeid/diensten

We vragen van ieder  gezin een stukje inzet voor de coöperatie. Dat doen we bewust om  het community gevoel te laten beklijven.

 

Naar gelang je keuze in de ouderbijdrage kunt je deze inzet verhogen en het geld bedrag verlagen. Wij  hebben een basis gemiddeld uurloon gehanteerd om tot onze berekening te komen. Wij begrijpen dat het mogelijk is dat jouw persoonlijk uurtarief in  jouw eigen arbeid hoger zal liggen, maar wij hebben deze mogelijkheid ontwikkeld om zo op een constructieve verbindende wijze met elkaar onze droomschool voor zoveel mogelijk ouders haalbaar te maken.

 

Kiest je voor 75,- euro per maand dan vragen wij voor de ontbrekende 125,- euro   één volle dag arbeid  + de basis halve dag.  

Kiest je voor 140,- euro per maand dan vragen wij  voor de ontbrekende 60,- euro   een halve dag arbeid  + de basis halve dag. 

 

Samen de community dragen dus.  Niet alleen om jouw kind naar onze school te kunnen brengen, maar ook om zo onderdeel te zijn van  deze mooie community en de verbinding met elkaar te verstevigen.