Natuurlijk vrij onderwijs


Natuurlijk staat bij ons voor het leven en leren in de natuur, maar ook voor doen wat

natuurlijk aanvoelt. Het in balans brengen en houden van je Body, Mind en Soul. Kinderen hun  natuurlijke pad laten volgen. Niet hele dagen stil zitten achter een bureau, maar laten bewegen, ontdekken en zichzelf laten zijn. Onderzoekend natuurlijk leren staat hier centraal.


Vrij staat bij ons niet voor vrijblijvend, maar wel voor  je vrij voelen, vrij leven en leren in de natuur, je vrij kunnen gedragen, vrij van vaste leeftijdsgroepen en letterlijk vrij van steun door de overheid waardoor wij ons ook vrijer voelen in ons kindgericht onderwijs.  

 


Onderwijs staat voor ons voor creatief onderwijs gericht op de natuurlijke behoefte van kinderen en het ontwikkelen van hun talent, met duidelijke doelen voor ogen.  Onderwijs op holistische basis met de 3 pijlers Body, Mind en Soul als kernwoorden. Uiteraard  voldoen wij aan de richtlijnen van de onderwijsinspectie, maar daarbinnen bewegen wij ons natuurlijk-vrij.  Wij zijn dan ook een onbekostigde B3 school.


Is je mind full?

Of ben je mindfull?

Mindfulness draagt bij aan het verminderen van stress, een hoger welbevinden en versterking van het immuunsysteem.Meer weten? Neem contact met ons op!
afbeelding ter indicatie van ons lesprogramma

Voorkom het plakken van labels.

Besef dat elk kind speciaal is en leer samen werkwijzen te ontwikkelen om de verschillen niet slechts te accepteren, maar als kans om   van elkaar te leren.


Aandacht schenken aan relaties, gesprekken, veiligheid, samenwerken, oog voor elkaar hebben, dragen bij aan de kwaliteit van onderwijs.Onze school  blijft kleinschalig, waar iedereen elkaar kent en kan vertrouwen. Waar de kinderen, de docenten, de   ouders en grootouders zich thuis voelen. Waar we het coöperatie gevoel  écht uitdragen. Waar we samen bouwen aan die mooie liefdevolle wereld. Waar zowel klein als groot mag floreren in hun talent en we als zelfbewuste mensen zo  kunnen bijdragen aan een gezonde levensstijl en gezonde aarde. 

Wat heerlijk om hier deel van uit te maken!


Interesse?

Spreekt onze zienswijze je aan en zoek je een andere wijze van onderwijs voor jouw kind(eren) dan zijn wij misschien een goede match. Wij vinden het fijn om  het proces heel persoonlijk te houden en willen je dan ook uitnodigen tot contact.   We leren van elkaar. Wat heeft jouw kind nodig, waar ben jij naar opzoek? Vertel het ons zodat we persoonlijk die verbinding kunnen maken. We horen je graag!