Vrij particulier onderwijs


Wij bieden particulier onderwijs aan zónder staatssteun. Daardoor zijn wij vrijer en in staat onze eigen route te kiezen. Een route  in samenspraak  en vanuit een coöperatie mentaliteit.

 

Wij vragen een ouderbijdrage, maar geven daar onze 'eigen wijze' invulling aan. Het is niet alleen een som geld om je kind naar school te kunnen brengen, maar een bijdrage aan de community. Een stukje omdenken dus.

 

Om de ouderbijdrage behapbaar te houden, en geheel in lijn met het community denken, draag je bij ons een gedeelte van de ouderbijdrage  bij in arbeid/diensten. Binnen onze coöperatie zijn er diverse werkzaamheden waar wij betaalde arbeid voor in moeten huren. Als deze arbeidsuren kunnen worden ingezet door ouders ter inwisseling van de ouderbijdrage kunnen wij op die wijze de kosten verrekenen. 

 

Dit zorgt dus niet alleen voor die betaalbare lagere ouderbijdrage, maar ook wordt het community gevoel hierdoor versterkt.  We maken zo gebruik van elkaars talenten en inzet. Precies zoals wij dat ook de kinderen willen meegeven. Ieder heeft een talent en ieder talent is waardevol. 

  

Er ontstaan    klusteams, schoonmaakteams en tuinier groepen. Ouders geven gastlessen vanuit eigen kennis en passie, maar ook hopen wij blij verrast te worden door ouders met een bijzonder talent waar wij niet eerder aan gedacht hebben, maar welke ons wel steunt en verder helpt binnen de coöperatie. Bijvoorbeeld kennis over muziek, techniek of sport. Wij bespreken dit samen in zorgvuldig overleg zodat ieder daarin naar tevredenheid kan bijdragen.

 

We doen het voor elkaar en met elkaar. De school wordt dan ook   ondersteund  door de  coöperatie Saemen Thuus.   Lees hierover meer bij onze coöperatie-visie  Volop buiten leven en leren. Volop genieten van de prachtige natuur


Ouderbijdrage

De    maandelijkse ouderbijdrage bestaat    uit  een bedrag

vanaf   250,- tot  350,- euro per kind per maand 

+  arbeidsuren vanaf  2   dagen   tot  4 dagen aan uren per maand.   

Dit wordt besproken en gezamenlijk bepaald tijdens ons intake gesprek.

 

 Ook vragen we een eenmalig aanmeldbedrag. Hierover meer op de pagina aanmelden.