Onze coöperatie -visie


Zoals ook in de afbeelding van onze coöperatie structuur te zien is, bestaat onze coöperatie niet alleen uit een basisschool. Juist niet. Tegelijk bouwen we aan een community-structuur voor en door bewuste mensen die de nieuwe wereld willen vormgeven. Een nieuwe wereld waarin wij met een holistische denkwijze er weer voor elkaar en voor de wereld willen zijn. Want dat is wat we onze kinderen willen meegeven. Onze coöperatie staat voor verbinding op ons mooie eiland Goeree-Overflakkee en dat doen we met diverse activiteiten. Hiermee zorgen wij voor een zelfvoorzienende structuur. 

 

Drie belangrijke pijlers zijn onze basisschool én het amfitheater en de camping. Van daaruit ontstaan nog meer mogelijkheden tot verbinding met niet alleen de kinderen en de ouders, maar ook met de bewoners van Goeree-Overflakkee en met de toeristen die ons eiland bezoeken. En laten we de ondernemers niet vergeten die volop aanwezig zijn op ons mooie eiland met een speciale rol weggelegd voor onze boeren. Vanuit onze holistische denkwijze vinden we het belangrijk om in de natuur bezig te zijn, gezond te leven én te eten en dus gebruik te maken van al dat heerlijke eten van ons eigen eiland. 

Het zelfvoorzienend zijn van onze coöperatie komt voort uit een sterke ondernemersgeest. Iets wat past bij ons, bij het eiland met zijn vele ondernemers en bij het type onderwijs wat wij verzorgen. Ondernemerschap is wat wij onze kinderen graag meegeven.  

 

Toerisme betrekken bij onze coöperatie zorgt voor extra inkomsten, maar laat ook Goeree-Overflakkee floreren. Fietsers kunnen bij ons lunchloket een picknick pakket ophalen, maar ook kunnen we ze geweldige tips en routes meegeven voor die dag. Onze boeren en ondernemers betrekken bij die route. En als blijkt dat één dag daar te kort voor is kunnen ze last-minute inchecken op onze natuurlijke camping waar ook een paar houten cabins klaar staan voor direct gebruik. Met heerlijke verwenpakketten waardoor het je aan niets ontbreekt.

 

Hieronder staan alle losse delen van de coöperatie op een rij. En wie weet groeien er nog veel meer mooie initiatieven bij in de toekomst en  sluiten  bedrijven en diensten met holistische inslag zich bij ons aan. 

 

Het aanbod van onze diensten vind je op de pagina community-aanbod  Alle heerlijks straks uit onze eigen moestuin


School

Een natuurlijke vrije basisschool voor onze kinderen is de hoofdpijler van onze coöperatie. Daar doen we het allemaal voor. 

 

We zijn nog opzoek naar de perfecte locatie voor onze school. We geloven in visualiseren  en delen   van onze visie zodat de juiste locatie ons weet  te vinden.

Amfitheater

Het Amfitheater is een belangrijke spil. De kinderen kunnen er overdag lessen volgen, zelfs als het buiten regent. We houden er danslessen en toneellessen met de kinderen.  Een heerlijke overdekte ruimte met legio aan mogelijkheden. Je kunt er lezingen volgen en ook kun je het amfitheater zelf een keertje huren. 

Camping

Onze natuurlijke camping biedt 8 vrije plaatsen en 3 houten cabins. Alles is 'natuurlijk' en speelt zich buiten af. Maar met voldoende comfort en gezelligheid. Er kan gebruik worden gemaakt van de buitenplaats van onze school en de te bestellen maaltijdpakketten komen grotendeels uit onze eigen moestuin. 


Na school

Wij bieden de mogelijkheid tot opvang na school. Betaalbaar en per uur. Maar ook hier geven wij een eigen draai aan. De opvang zorgt voor ontspanning voor de kinderen of bied juist een mogelijkheid om energie kwijt te raken. we geven dit vorm in diverse clubjes. 

Lezingen

In ons amfitheater  worden diverse lezingen gegeven. Zo leert u meer over permacultuur, holistische leef- en denkwijze en geven we informatie-avonden over onze coöperatie.  Maar ook nodigen we interessante sprekers uit. Volg onze agenda.

Lunchloket

Het lunchloket staat in dienst van de toeristen die ons eiland bezoeken. Vele fietsers en misschien wat motorrijders en automobilisten bezoeken ons mooie eiland. Je bestelt bij ons een heerlijk picknickpakket met ingrediënten van het eiland en haalt deze bij ons lunchloket op. 


Inspiratielessen

In het hoofdgebouw, maar ook regelmatig buiten met mooi weer, geven we inspiratielessen. Denk aan meditatie en mindfulness lessen. Om geheel vanuit holistische gedachte balans te kunnen vinden tussen Body, Mind en Soul. Volg hiervoor onze agenda.

Verhuur

Wij verhuren ons amfitheater op door de weekse avonden en zondagmiddagen. Voor jouw bedrijfsbespreking, een voorstelling van de muziekvereniging of een voorstelling van jouw dochters voor jouw eigen familie. Bedenk het maar.  

Webwinkel

Op onze webwinkel vind je de verse producten uit onze moestuin, de appeltaarten die de kinderen bakken als onderdeel van ons lesprogramma en ook de voorwerpen die de kinderen maken in het kader van ondernemerschap, waarbij ze zelf het hele traject van ontwerp tot verkoop uitvoeren.